NU trebuie déshabjată băutura. Vinul, coniacul, șampania, Berea, whisky, sucurile. Unele pot fi luate DIN depozite en-gros, Care primesc retour o parte din cantitățile neconsumate și nesigilate. De obicei pana la 50% DIN cantitatea comandată. Există chiar și producători Care oferă pachete și bonusuri pentru băuturile pentru nuntă. De exemplu Jidvei a insituit un program pentru nunți denumit “Nunta ta cu Jidvei” la Care oferă vin, Cognac (Vinars) și şampanie pentru care acordă bonusuri și totodată Acceptă returul băuturii neconsumate. Programul se deruleazaă prin distribuitorii autorizați. Coduri CAEN-Principal5610-RestauranteAceasta clasa include activitatea de Asigurare a serviciilor de servire a mesei pentru clienti, fie ca sunt Serviti stand la Masa sau se servesc Singuri dintr-un galantar cu produse, fie ca mananca Mesele preparate in Incinta, ca le UAI acasa sau ca le sunt livrate la domiciliu. Aceasta comprennent prepararea si servirea meselor pentru consumul imediat DIN autovehicule sau carucioare fara Motor. Aceasta clasa incluent activitati DIN:-Restaurante-Bufete EXPRES-Restaurante Fast-Food-pizzerii-UNITATI de Alimentatie Care servesc pentru acasa-vanzatori ambulanti la safouen de inghetata-carucioare mobile Care vänd mancare-prepararea hranei la standuri DIN Piechesteasta clasa include de asemenea:-activitati ALE restaurantelor si barurilor conexe transportului, atunci cand sunt efectuate de UNITATI découvrir, altele decat unitatile de transportAceasta clasa exclure:-vânzarea cu amanuntul a mâncarii prin intermediul masinilor automatiser, vezi 4799-activitatea de concesionare a unitatilor de Alimentatie, vezi 5629Coduri CAEN-Secundare4729-Comert cu amanuntul al altor produse Alimentare, în magazine specializateAceasta clasa incluent:- vanzarea cu amanuntul de produse lactate si OUA-vânzarea cu amanuntul de Alte produse Alimentare n.

c. a. 4724-Comert cu amanuntul al pâinii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, în magazine4781-Comert cu amanuntul al produselor Alimentare, Bauturilor si produselor DIN Tutun efectuat prin standuri, chioscuri si Piechesteasta clasa exclure:-comertul cu amanuntul al alimentelor preparate pentru consumul PE Loc (tonete Alimentare mobile), vezi 56105621-activitati de Alimentatie (Catering) pentru evenimenteaceasta clasa incluent zapewniania serviciilor de Alimentatie bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, în locatia specificată de câtre client, pentru un anumit eveniment. Această clasă exclure:-fabricarea de produse Alimentare perisabile destinate revanzării-Comert cu amănuntul al produselor Alimentare perisabile5629-Alte activitati de Alimentatie n. c. a. această activez incluent Catering-UL Industrial, adică zapewniania serviciilor de Alimentatie bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, pentru o paroadă de timp determinată. Este inclusă de asemenea activitatea unitătilor Alimentare concesionate in cadrul bazelor sportive si al altor UNITATI similare.

Hrana este adesea preparată Într-o Unitate centrală. Aceasta clasa incluent:-furnizori de servicii de Alimentatie pentru contractori (de ex.: companii de transport);-activitatea unitatilor de Alimentatie concesionate in cadrul bazelor sportive si al unitatilor analogue;-activitatea cantinelor sau bufetelor ( de ex.: pentru Fabrici, birouri, Spitale sau scoli) PE bază de concesionare. Aceasta clasă exclure:-fabricarea de produse Alimentare perisabile destinate revanzării;-comertul cu amănuntul al produselor Alimentare.